За последните 12 дни - четирима души получиха шанс за живот

...
За последните 12 дни - четирима души получиха шанс за живот
Коментари Харесай

За 12 дни: На четирима души са трансплантирани бъбреци

За последните 12 дни - четирима души получиха късмет за живот в университетска болница “Лозенец ” след трансплантация на бъбреци. Всички те са в устойчиво положение. 

Иван Иванчев влиза в листата на чакащите за трансплантация на бъбреци преди 7 години, през тях хемодиализата заема главното място в живота му.

" Много е тежко. Отнема ти свободното време, лишава другари, семейство. В последните месеци съм се молил на Господ, вечер преди да си легна. Отчаян бях и не имах вяра, само че не щеш ли се случи ", описа Иванчев. 

В края на юли получава дълго чакано позвъняване.  " Никога няма да го не помни. Беше неделя следобяд, в 15:10 ч. точно ", сподели той. 

Получилите късмет за живот като Иван в болница " Лозенец " от началото на година досега са 9. С 5 повече от тези, за същия интервал предходната година.

" В последно време не се е случвало толкоз бързо, една след друга трансплантации. Надяваме се тази наклонност да продължи и надлежно да има повече донори ", уточни пред Би Ти Ви доктор Катина Стойчева, уролог в УМБАЛ " Лозенец ". 

За да се реализира това, обаче, съгласно доктор Катина Стойчева, би трябвало по-добра организация от страна на страната, както и популяризация на донорството.
" Самите хора да осъзнаят, че това не е нещо неприятно да се подаряват органи, колкото и тежко да е в такъв момент ", добави тя. 

За Иван Иванчев остава фантазията за новия му живот. И още една - в миналото да срещне фамилията на 32-годишния мъж, което е взело решението да подари органите му.
" Благодаря им от сърце, дано да им се върне и на тях положително. И да се оказва помощ на хора, които имат потребност като мен, тъй като е доста тежко ", сподели Иванчев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР